Make your own free website on Tripod.com

CAIRN-TERRIEREN

                                                                                  VERDENS BESTE KOMPIS

 

 

Cairn Terriern skal være aktiv,modig og robust.Dette er en  reativt liten hund,med mankehøyde mellom 28 og 31 cm.Idealvekten ligger mellom 6 og 7 kg.Pelsen er noe stri,den skal være hard nok til å være vannavstøtende men underrullen skal være kort,myk og tett.Fargen varier,mest vanlig er rød,sandfarget,grå og spettet eller nesten sort.

Rasen kommer opprinnelig fra Inverness i Skottland.Den har vært kjent siden 1500-tallet,men ble først offenlig presentert i 1909.Dette er en av de eldste terriertypene,og sannsynligvis er denne hunden en av forfedrene til både West Highland White Terrier og Sky Terrieren.

Ordet Cairn er Gælisk og betyr steinhaug,det passer derfor bra på en terrier som går på jakt i steinrøyser o.l. Opprinnelig ble denne rasen brukt på gårder for å holde skadedyr unna.

Cairn terrieren er en energisk hund som er ekspert på rottejakt.Den er i sitt rette element når den er med eieren på tur i skogen,eller når den leker med familiens barn.Men den vil også venne seg til å gå pent i bånd,og kan godt bo i byen,bare den får mulighet til å løpe løs med jevne mellomrom.

 

 

Ellers er cairn-terrieren en stor hund i lite format